Fa ablakok

Ablakaink hirmann-fa_hu_ablak

 

Fa nyílászárók 5-15 év garanciával!

Fa nyílászárókkal, megrendeléssel kapcsolatos kérdése van? Küldjön smst, vagy emailt, és kérjen ingyenes visszahívást!
 
A fa a legrégebben és legelterjedtebben használt anyag a nyílászárók gyártása során. Az anyag több száz éves múltja elegendő időt adott az anyag viselkedésének, forma- és időtállóságának széleskörű vizsgálatára, kitapasztalására. A faanyag kiváló minőségének, típusainak, formai és színezési lehetőségeinek köszönhetően szabad szárnyat engedhet fantáziájának a fa ablakok tervezése során.

A famegmunkálás egyik legkényesebb pontja a felületkezelés, melynek köszönhetően a fa védetté válik a mechanikus és környezeti hatásokkal szemben. A minőségi ipari festés során az elemek egyenként kerülnek felületkezelésre, melynek első számú fő előnye az otthoni festéssel szemben, hogy a faanyag az üveg, a gumi, a vasalat és a vízvetők alatt is védettséget kap. Ez házilag nem kivitelezhető, ami rövid időn belül az ablak károsodásához vezet, jóval hamarabb tönkremegy.

Az ablakokba a profilnak megfelelő vastagságú üvegek kerülnek. Széles palettából választhatja ki a személyes igényeinek legmegfelelőbbet annak függvényében, hogy mely funkció betöltésére kell alkalmasnak lenniük: hőszigetelés, hangszigetelés, biztonsági elvárások.

Anyaga:

Toldásmentes vagy hossztoldott, tömbösített (3 rétegből álló) luc-, borovi-, vörösfenyő, tölgy.

Típusa:

EURO falcos

Profil:

ajto_ablak

 • 68 mm: A legelterjedtebb ablak napjainkban. Hőszigetelése megfelel korunk elvárásainak, költséghatékony megoldás, mely a fa természetességével teszi melegebbé otthona hangulatát. Új épületekhez és felújításhoz egyaránt ajánljuk.
 • 78 mm: A hazánkban egyre elterjedtebb szerkezet háromrétegű, magasabb hőszigetelési értékkel rendelkező üveg befogadására alkalmas.
 • 88 mm: A Magyarországon még csak kevesek által gyártott profil kiemelkedően magas hő- és hangszigetelési értékkel rendelkezik.

Üvegezés:

 • Kétrétegű, hőszigetelő fémréteggel rendelkező, argon gázzal töltött üveg. Legelterjedtebb az K:1.1 W/m2 érték, ma már alapfelszerelés a normál hőszigetelés elérése érdekében.

o   4-16-4 LOWE 2 rétegű, hőszigetelt üveg argongázzal töltve, K:1.1 W/m2 hőszigetelő értékkel

 • Háromrétegű üveg esetén elérhető az K:0.7 W/m2 érték is. A hatékonyabb hőszigetelés mellett a hangszigetelés miatt is ajánljuk ezt a típust. Számításba kell venni azonban, hogy háromrétegű üveg választásakor az ablak súlya is jelentősen megnő.

o   4-12-4-12-4 Lowe 3 rétegű, hőszigetelt üveg argongázzal töltve, K:0.9 W/m2 hőszigetelő értékkel

o   4-14-4-14-4 Lowe 3 rétegű, hőszigetelt üveg argongázzal töltve,K:0.7 W/m2 hőszigetelő értékkel

Vasalat:

Siegenia alap biztonsági, bővíthető vasalat

Vízelvezetés:

a tok alsó részén, Gutmann alumínium vízvető, a nyíló szárnyakon csapóeső elleni szárny vízvető

Tömítés:

a nyílószárnyban körbefutó, sarkain illesztett rugalmas, egyszeres, illetve kétszeres tömítő profil

Kilincs:

Hoppe kilincs, négy féle színben

Nyitási módok:

 • fix ablak
 • nyíló ablak
 • bukó ablak
 • bukó-nyíló ablak
 • középen felnyíló ablak
 • középen felnyíló, bukó-nyíló ablak
 • toló ablak (vízszintesen)

Fa ablakok felületkezelése

A több lépcsős felületkezelés a záloga annak, hogy nyílászárói az idő múlásával is megtartják eredeti szépségüket. A felületkezelés fázisai bővebben
 

Színválaszték

A lazúr színek a fa természetes mivoltát erősítik, míg a RAL festékek homogén színezetű fa felületet biztosítanak.

Kérjen árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!
vissza