Fa nyílászárók karbantartása

Mikor lesz hosszú életű az egyedi fa nyílászáró?
Először is fontos a megfelelő faanyag megválasztása, ami attól függ, hogy beltérben kívánja elhelyezni a nyílászárót, vagy kültérben. A beltéri fa nyílászárók anyagválasztása nagyobb szabadságot enged, hiszen ezek nincsenek kitéve az időjárás viszontagságainak. A homlokzati fa nyílászárók anyagának ideális választás a tölgy, a borovi fenyő, valamint a vörösfenyő is.
A kültéri nyílászárókat a gyártás során felületkezelni kell, amit az összeállítás előtt végzünk el, ezáltal a később takarásban lévő felületek is kellő védelmet kapnak. A Hirmann-Fa Kft. a felület kezelési eljárások során az Impra termékcsalád felületkezelő szereit alkalmazza, melyek mind ipari, mind lakossági felhasználásra alkalmas kiszerelésekben kaphatók nálunk, mint egyedüli magyarországi forgalmazónál.
A felületkezelést követően a nyílászáró festése következik, ami kétféleképpen történhet. Amennyiben szeretné a fa természetességét megőrizni akkor ajánljuk figyelmébe az Impralan lazúr festékeket, amennyiben egységes, homogén színt szeretne adni fa nyílászárójának akkor a RAL festékcsalád színei közül választhat. A színmintákat oldalunkon megtekintheti, és biztos vagyok benne, bármelyik lehetőséget választja, megtalálja azt a színt választékunkban, melyet elképzelt otthona nyílászáróinak.
A faanyagok megfelelő tisztításával, ápolásával, valamint a vasalatok évenkénti karbantartásával gondoskodhat nyílászárói élettartamának megnöveléséről.
A Hirmann-Fa Kft. a piacon egyedüliként a fa nyílászárókra 5-15 év gyártói garanciát vállal.
Kérdéseivel keressen a +36/70 940-5615 számon, vagy az info@hirmann-fa.hu email címen, elérhetőségeinken kérheti ingyenes visszahívásunkat is.