Nyílászárók, fényigény, és hőszigetelés összhangja

Mindenképpen érdemes elgondolkodni a vaol.hu cikkén, amelyben arra hívja fel az építtetők figyelmét, hogy már az építkezés megkezdése előtt, a tervezés fázisában alaposan át kell gondolni a nyílászárók elhelyezkedését, méretezését. Hiszen a lakás nyílászárói alapvetően meghatározzák az otthon külvilágból látható képét, másfelől ugyanilyen fontosságú az, hogy az otthon lakói hogyan viszonyulnak a külvilághoz.
Mindezek mellett az sem elhanyagolandó szempont, hogy a nyílászárók ideális fény és hőviszonyokat teremtsenek. Az adott helyiség alapterületére számított minimálisan szükséges nyílászáró felületet jogszabály határozza meg, melyet a tervező alapvetően figyelembe vesz. Természetesen, ha Ön a tágasabb üvegfelületek híve annak sincs akadálya, de már a tervezés korai fázisában át kell gondolni ezt, és az igényekhez kell alakítani az ablakok hőszigetelését, vagy éppen a nap elleni védelmét.
 
Kérje a Hirmann-Fa Kft árajánlatát egyedi fa nyílászárókra, és formálja otthonát a saját elképzelései szerint.

Forrás: vaol.hu

Írja meg véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>